• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Hírek, újdonságok

  Határtalanul 2016 – „Magyar zeneszerzők és a Felvidék kapcsolata” 2. nap

  Felvidéki emléktúránk második napján a Felsőszeliben működő Széchenyi István Alapiskolába látogattunk el. Településünk és tagiskoláink bemutatása után közös éneklés élményében volt részünk. A palotai diákok tanáraik felkészítésével bakonyi népdalokat énekeltek. Az igazi feloldódást a szeli és a palotai 7-esek ismerkedős csoportfoglalkozás jelentette, ahol irányított kérdésekkel mutatkoztak be egymásnak a gyerekek. Az iskola körbejárása után azt tapasztaltuk, hogy nagyon sok hasonlóság van iskoláink között. A szépen felújított intézmény pár éve egy botanikus kertet hozott létre, melyben a dísz és fűszernövények mellett egzotikus cserjék is helyet kaptak. Örülnénk, ha ez a találkozás rendszeressé válhatna!

  Természetesen nem maradhatott el a közös mozgás sem. A Vásárhelyis diákok egy rögtönzött frizbi bemutatót tartottak. Majd kezdetét vette a Felsőszeli – Várpalota foci meccs! 🙂

  Búcsúzóul a palotai tanulók egy kis ajándékkal kedveskedtek a vendéglátó diákoknak.

  Köszönjük a nevelőknek és tanítványaiknak, hogy baráti szeretettel fogadtak minket. Erőt és egészséget az iskola magyarság missziójához! Sokáig mondhassák el gyermekeik: „Magyarul álmodom!”

  A napot egy kis levezető fürdőzés zárta a szállás mellett található termálfürdőben.