• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Hírek, újdonságok

  ERASMUS + Észtország (2018.05.14.)

  Első hivatalos napunk az észt diákok zenés-táncos fellépésével tarkított megnyitóval kezdődött az iskola színháztermében.
  A bemutató után a diákok egy közös felfedező túrán vettek részt a többi partnerország diákjaival, míg a pedagógusok a közelben lévő közösségi tereket élvezhették. Furcsa és kellemes volt számunkra az a nyugalom ( kevés ember és minimális autóforgalom), melyet ez a 7000 fős település mutatott magából.

  Később megtekintettük az intézmény két iskolaépületét, melyek az ország történelmének különböző korszakaiban épültek (függetlenség idején 1923; szocialista időszak 1970). Nagyon érdekes volt a tanári szoba – pihenőhelynek szolgál, mert mindenki a saját termében dolgozik, s az öltöző fülke – ahol a cipők fűtéscsöveken vannak, hogy télen gyorsan száradjanak!

  Az iskolai vizit után Türi polgármestere fogadott minket. Bemutatta a települést és nekünk is lehetőségünk volt röviden beszélni lakóhelyünkről.

  Az iskolai ebéd után egy közeli település középkori vártornyába látogattunk el. Míg a tanulók viaskodtak egymással, addig a felnőttek színészi tehetséggel megáldott vezetők segítségével ismerkedtek interaktív módon az észt történelemmel. Természetesen utánunk a diákok is élvezhették a töri órát!
  A torony legtetején nem a királylány, hanem a vacsora várt minket!