• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Hírek, újdonságok

  Határtalanul témanap a Vásárhelyiben

  Az Inotai és a Vásárhelyi Tagiskolák 7. osztályos diákjai 5 napos kiránduláson vettek részt Erdélybe. A Határtalanul 2017 pályázat támogatásával, diákjaink megismerkedhettek Erdély természeti, történelmi értékeivel, valamint értékes kapcsolatokra tettek szert a többségi magyar iskolákban történt találkozók során.

  Ezen időszak alatt megszerzett érdekességeket, élményeket osztottuk meg egy témanap keretében, ahová meghívtuk az Inotai Tagiskola 7. osztályos tanulóit. Rövid tájékoztató és képes összeállítás után csoportfoglalkozások következtek. Kevert csoportokban a diákok megismerkedtek hagyományos erdélyi ételekkel (puliszka), székely nyelvleckén vettek részt, rovásírás elsajátítása után saját névvel ellátott hűtőmágnest készítettek, és játékos formában ismerkedtek meg Erdély történelmi és földrajzi értékeivel. Az állomáshelyeken a 7. osztályos diákok is segítségünkre voltak.

  A napot egy közös tánctanulás zárta, majd színes pólók segítségével kiraktuk a Határtalanul logót. A magasból még az iskola is látszik… 🙂

  Köszönöm az Inotai Tagiskolának ezt a közös élményt! Jó volt együtt! 😁
  A kollégáknak hála az aktív közreműködésért!