• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Hírek, újdonságok

  EFOP 3.3.5 – nyári napközis tábor – MŰVÉSZETI nevelés

  A Veszprémi Tankerületi Központ EFOP pályázata lehetőséget biztosított a Vásárhelyi András Tagiskolában nyári művészeti tábor (2018. 06.18 – 06.22.) megvalósítására, melynek tematikája a mesék világa volt.

  Az első nap megismerkedtünk a tábor névadó meséjével, a Színtündérekkel. Az ismerkedő játékok után elkészítettük a „táborzászlónkat”, melyet a gyerekek színes kéz sziluettjei díszítenek.
  A tábor minden résztvevője megrajzolhatta saját életnagyságú képmását, majd a Színtündérek mese kapcsán általános ismereteket szerezhettek a színekről, színpárokról, színkeverésről.
  A délután folyamán Vaszilij Kandinszkij, Paul Klee és Gross Arnold művészetével való ismerkedés után mindenki elkészíthette saját Tündérkertjét.
  A nap végén a batikolás történetét, készítésének alapjait, lépéseit ismerhették meg a gyerekek, majd színes mintákkal teli batikolt anyagot készítettek.
  A második napon a textilfestésé volt a főszerep. A különböző pont és vonalfajták alkalmazásával a gyerekek megtervezték saját mintájukat, melyet a délután folyamán vászontáskára festettek.
  Szerdán Dudás Emese keramikus látogatott el hozzánk, akivel a hét tematikájához hűen mesekerámiát készíthettek a táborozók, kipróbálhatták a korongozást, a délután folyamán elkészült alkotások pedig iskolánk Manókertjét díszítik majd.
  A csütörtöki napot a Fodor Sára Tájházban kezdtük, ahol a gyerekek megtekinthették hogyan is nézett ki régen egy lakóház, milyenek voltak az emberek használati tárgyai, eszközei, majd pihenésképpen elfoglaltuk a Játékvár játszóteret.
  Délután selymet festettünk, majd viaszkarc technikával színes napkorongot készítettünk.
  A nap zárásaként a nagy melegben vízipisztoly csatát rendeztünk.
  Az utolsó napon a mozaik technikával ismerkedtünk meg, majd színes kövekkel díszítettük saját kincsesládánkat.
  Délután meseházakat terveztünk a Színtündéreinknek, majd a tábor zárásaként mindenki megtervezhette saját hőlégballonját, amivel elutazhatunk Tündérországba.

  Fiatal pályakezdő művész kolléganőnk (Lőkös Laura) és a rutinos pedagógiai asszisztens (Budai Ildikó) vett részt a megvalósításban.