• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Hírek, újdonságok

  VíziVándorok az Alsó Dunán

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség VíziVándor Tábor nevű pályázatán nyert támogatás segítségével a Várkerti Általános Iskola és a Vásárhelyi András Tagiskola diákjai aktív 6 napot töltöttek el az Alsó – Dunán. A több mint 70 km-es távot változatos, csodás környezetben tettük meg Pakstól Bajáig.

  Az első napon a szállás elfoglalása után gyakorlás következett a vízen, hogy másnap már mindenki rutinosan vághasson bele a vízi kalandokba.
  Csodás napsütésben kezdtünk neki az első távnak a Dunán. Érdekes volt találkozni az uszályokkal és a turistahajókkal. A homokos padokon pedig szinte tengerparti volt a fürdőzés. A Kalocsához közeli vízparti szállásunkon magunk is fakanalat ragadtunk és paprikás-krumplit készítettünk.

  Másnap a gemenci erdő felé vette a csapat az irányt, ahol két éjszakát töltöttünk. A közel 40 km-es táv egy részét a gemenci ártér egyik mellékágában eveztük. Útközben cseh bohócdoktorok készítettek nekünk lufis ajándékokat a vízen. 🤡 A pörbölyi Ökoturisztikai Központot, mint szálláshelyünket erdei vasúttal közelítettük meg. Soron következő napunk vízmentesre sikerült, mivel nem esett az eső, így az erdőben túráztunk. Megismertük a környék halászati emlékeit és egy vadmegfigyelő helyen vártuk a vadakat. Visszatérve a szállásra természetesen frizbiztünk egyet, melyben az ott lévő másik csoport fiataljai is részt vettek.
  Az utolsó vízen töltött napunk Bajára vezetett, itt egy éjszakát töltöttek el a gyerekek, ahol a fáradt csapat a levegőben csúszva csodálhatta meg a települést, már ha látott valamit az izgalomtól! 🙂

  Köszönjük a kiválóan viselkedő, és mindig feladatra kész csapatnak ezt a szuper tábort! 🏅
  Jövőre már meg is van az új úti cél!