Hírek, aktualitások

Leendő első osztályos tanító bemutatkozása

Kedves Szülők!

Kedves leendő Első Osztályosaink!

Az iskolába lépés egy izgalmakkal teli, sorsdöntő esemény a családok életében. Mi, tanítók abban hiszünk, hogy olyan iskolát kell biztosítanunk számotokra:

  • ahol boldog gyerekek maradhattok,
  • ahol megtanulhattok tanulni, megismerhetitek önmagatokat és a körülöttetek lévő világ dolgait is.
  • ahol megélhetitek az iskolás lét ünnepnapjait és hétköznapjait is.

     A várpalotai Vásárhelyi András Tagiskola pont ez a hely!

Bozzayné Pintér Krisztina vagyok, 2 gyermek édesanyja. Hat éve dolgozom a Vásárhelyi András Tagiskolában. A következő tanévben az elsősök osztályfőnöke leszek. Nagyon szeretem a hivatásomat, és azt is, ha a gyerekek vidáman, jó kedvűen járnak iskolába. Osztályommal azt szeretném elérni, hogy biztos alapokat kapjanak, használható ismereteket a további életükhöz. Figyelek arra, hogy egymás személyiségét tiszteletben tartsák, egymással elfogadók legyenek. A gyerekek sikere az én sikerem is.Szeretetteljes, biztonságos légkör kialakítására törekszem. A célom, hogy a gyerekek szeressék az iskolát, a tanulást, váljanak nyitottá a világra, találják meg, miben tehetségesek.

A gyermekek tanítása a legfontosabb és egyben legszebb dolog a világon.

Célom, hogy olyan közösség kovácsolódjon össze, ahol jó hangulatban, gondtalanul élmény legyen a tanulás. Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy zökkenőmentesen történjen az óvoda és iskola közötti átmenet, életkori sajátosságaiknak megfelelő módszerekkel, játékosan tanuljanak és örömmel ismerkedjenek meg a betűk, számok világával. Mindehhez sok – sok türelem, idő és játékos foglalkozások, változatos órák szükségesek, amik motiválják tanítványainkat az új ismeretek elsajátításában. A gyermek legfontosabb tevékenysége a játék és a különböző kreatív tevékenységek, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak a személyiségük optimális fejlődéséhez. Óráimon szívesen olvasok meséket, ez fejleszti a képzeletet, és az esetleges konfliktusok feloldásához is segítséget nyújthat.

Magyar tanítás: MEIXNER módszerrel tanulunk. Miért is? Mert játékos, tevékenykedtető, színes és érdekes. A gyermeki világhoz, pedig a játék áll legközelebb. Rendkívül felemelő számomra örömhöz, sikerélményhez juttatni a gyerekeket.

Matek tanítás: Sok játék! Azt tapasztalom, hogy játékosságra, vidámságra épülő feladatok óriási motiváló hatással vannak kis tanítványaimra.

Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséggondozást és a felzárkóztatást is. Angol nyelvet már akár első osztálytól tanulhatnak a gyerekek, valamint szakkörök keretében kamatoztathatják tehetségüket. A tanítók munkáját gyógypedagógus és pedagógiai asszisztens is segíti.

Munkám nélkülözhetetlen eleme a szülőkkel való együtt gondolkodás, hisz a gyermeknevelés közös feladatunk. Elengedhetetlennek tartom a szülőkkel való jó együttműködést, ami megalapozza a kiegyensúlyozott iskolai éveket. Remélem, hamarosan személyesen is találkozunk, addig is kérdéseikkel kérem, keressenek bizalommal!   vasarhelyiandrastagiskola@gmail.com                                                                              Krisz néni

Leave a comment