• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Iskolánkról

  placeholder

  Igazgatói köszöntő

  1981-ben a város vezetői tisztelték, becsülték annyira az Ady lakótelep, a Kálvária felnőtt lakosait, hogy óvodát, iskolát adtak át gyermekeik számára. S hogy a tiszteletnek, a megbecsülésnek ez a formája a város mai vezetőiben is él, bizonyítja, hogy településrészeink óvodájának, iskolájának működése ma is biztosított. Lényege a 25 évnek, hogy a kezdetben térdig érő kis tuják a kerítésünk tö-vében fölmagasodtak, az iskolaudvar facsemetéi magasra nőttek, mert mindig volt, aki vigyázza, őrizze őket; hogy még mindig megvannak tanítványainak által festett falfestményeink, hogy valami mindig megújult, született, létrejött a falak között, mert mindig volt, aki észrevette, kitalálta, lehetővé tette, megcsinálta, megszervezte, lebonyolította – a gyerekközösség, a nevelőközösség, az alkalma-zottak közössége, a szülők közössége, az intézmény fenntartója.

  Dr. Dobos Tamás, Igazgató

  Küldetésünk

  Iskolánk a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó tevékenységeket biztosít. A nevelés-oktatás során figyelembe vesszük a gyermekek képességeit. Tanulóinkat olyan légkörben neveljük, amelyben biztonságot, törődést, odafigyelést éreznek.

  Pedagógiai tevékenységünk középpontjába az emberközpontú nevelést állítjuk. Intézményünkben fontos a tudás, a szilárd, biztos ismeretek nyújtása, az egy életen át tartó tanulás megalapozása, kulcskompetenciák fejlesztése, a társadalmilag elfogadott értékek, a hagyományok, a nemzeti kultúra átadása és ápolása.

  Fontos pedagógusaink számára a tanulás szeretetének és a személyes fejlődésnek, egyéni képességeknek a kibontakoztatása és folyamatos művelése. Fontos az a fajta nevelő munka, amelynek során a világra rácsodálkozó tanítvány fejlődik – változik – tökéletesedik. Fontos, hogy kialakítsuk tanulóinkban az igényt az egészséges életmód iránt.

  Célunk a partnerközpontú szemlélet kialakítása: pedagógusoknak a szülőkkel, a diákokkal és más partnerekkel való szoros együttműködése. Szeretnénk diákjainkat örülni tudó, embertársaik felé tiszteletet és toleranciát mutató, egy egész életen át tartó, továbbtanulásra is képes emberré, munkaerővé nevelni.

  Egész iskolai közösségünk, – diákok, tanárok, szülők – ezen célok megvalósításáért munkálkodnak az intézményben.

  Profi vezetés, családias, barátságos légkör az iskolában. Szigorú, de követhető a rendszer, nem “versenyistálló”. (ez nekünk fontos volt!) (egy szülő)

  Családias a légkör, felsőben erősek a tantárgyak, jók a tanárok (egy másik szülő)

  Gyakran ismételt kérdések

  Certifications