• +36 88/582-290 | +36 30/811-3919
 • info@vasarhelyisuli.hu
 • 8100 Várpalota, Tési út 3./b.
 • Iskolánk története

  Iskolánk Várpalotán az egyik legjobb, legszínvonalasabb intézmény.
  Kiemelt figyelmet fordítunk környezetünk megóvására. Barátságos nevelők, családias légkör, programok széles tárháza várja tanulóinkat.

  1981-ben a város vezetői tisztelték, becsülték annyira az Ady lakótelep, a Kálvária felnőtt lakosait, hogy óvodát, iskolát adtak át gyermekeik számára. S hogy a tiszteletnek, a megbecsülésnek ez a formája a város mai vezetőiben is él, bizonyítja, hogy településrészeink óvodájának, iskolájának működése ma is biztosított. Lényege a 25 évnek, hogy a kezdetben térdig érő kis tuják a kerítésünk tö-vében fölmagasodtak, az iskolaudvar facsemetéi magasra nőttek, mert mindig volt, aki vigyázza, őrizze őket; hogy még mindig megvannak tanítványainak által festett falfestményeink, hogy valami mindig megújult, született, létrejött a falak között, mert mindig volt, aki észrevette, kitalálta, lehetővé tette, megcsinálta, megszervezte, lebonyolította – a gyerekközösség, a nevelőközösség, az alkalma-zottak közössége, a szülők közössége, az intézmény fenntartója.

  Lényege az elmúlt negyedszázadnak, hogy azok a családok, akiknek gyermekei a kezdetekkor hozzánk jártak, kifizették a ház, a lakás részleteit – ez-zel együtt EMBERRÉ nevelték lányaikat, fiaikat. Ennek az EMBERRÉ nevelés-nek az iskolai közösségek – gyerekközösségek, a nevelők, alkalmazottak közös-ségei nélkülözhetetlen részesei voltak S mivel az EMBERRÉ nevelés folyamata nem áll, nem állhat le, ma is azok. Ha ezen a gondolatnyomon indulok el, a bevezetőben fölöslegessé válik a kik, mikor, mit kérdésekre adandó válaszok sokasága.

  Egy kézenfekvő válasz marad: a MI. MI a 9. Sz. Általános Iskola, majd 2001-től a Vásárhelyi András Általános Iskola mindenkori gyerekközösségei, nevelőtestületi közössége, alkalmazotti közössége, a szülők közösségei.

  Dr. Dobos Tamás, Igazgató
  suil3

  Akikre büszkék vagyunk