Kréta e-napló

Kréta e-napló

Gondviselői/Szülői Kréta belépés

Miért fontos? Mert csak gondviselői belépéssel lehet elérni az információk, illetve e-ügyintézés menüpontot (igazolások kezelése, üzenetek váltása a pedagógusokkal, felmentési kérelmek kezelése, különböző programok engedélyezése). Ezt a tanulói belépővel (gyermek oktatási azonosítója + születési dátum) nem lehet elérni, az csak az ellenőrző funkciót biztosítja.

A gondviselői belépőt (azaz a bővített gondviselői hozzáférést) szeptemberben generáltuk minden gondviselőnek. Az ehhez szükséges azonosítót és jelszót arra az email címre küldte ki a Kréta rendszer, amit megadtak az osztályfőnöknek. Akinek nem volt email címe, azoknak papír alapon a gyermekkel hazaküldtük ezeket.

A gondviselői felhasználó név (pl 1234567891G01) minden esetben a gyermek oktatási azonosítója, illetve a végén szerepel az, hogy G01 vagy G02, mint gondviselő 1 és gondviselő 2 (tehát nem O betű, hanem egy nulla áll az utolsó szám előtt). A jelszót pedig a rendszer generálta, amelyet a beállításokban meg lehet változtatni.

Ennek a belépő kódnak a mobil applikáción is működnie kell. De fontos tudni, hogy mobil applikáció egy csökkentett felület, itt nem lehet e-ügyintézni, illetve engedélyezni a programokat, ehhez asztali gépet (PC, notebook, laptop) kell használni. Amennyiben nem tudják a gondviselői belépéshez szükséges jelszót, jelezzék az osztályfőnöknek.

Iskolánk e-kréta elérhetősége: https://klik037021003.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login

A Lázár Ervin Programot (LEP) az alábbi menüpontban találják: Információk-Lázár Ervin Program. Itt az ENGEDÉLYEZEM gombra kell nyomni, ami alapesetben átlátszó színű, ha engedélyezve van, akkor kékre vált. Amennyiben nincs ez engedélyezve, a gyermek nem vehet részt színházi/cirkusz előadáson az osztállyal.

Tanulói Kréta belépés

A tanulói Kréta fiókba való belépés azért fontos, mert jelenleg a Digitális Kollaborációs Tér (DKT) ezen a felületen érhető el. Ez miért fontos? Mert amennyiben iskolánk kénytelen átállni digitális munkarendre, akkor a DKT felületét fogjuk használni.

A tanulói Kréta belépésnél a felhasználónév a tanuló oktatási azonosítója, jelszó pedig a tanuló születési dátuma vagy kötőjellel, vagy egybe írva (2010-05-20 vagy 20100520).