Tájékoztató az általános iskolai beíratásról 2022/2023-as tanévre

Tájékoztató az általános iskolai beíratásról 2022/2023-as tanévre

A 2022/2023. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozással kapcsolatban az alábbi információkról tájékoztatom szülőket.

2022. április 6-án (szerdán) megnyitjuk a Kréta rendszerünkben a beiratkozás szülői felületét (BÁI), amellyel a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetőségük lesz arra, hogy előzetesen beküldjék gyermekeik adatait az adott általános iskolákba. Az előzetes adatbeküldés megkönnyíti a beiratkozás folyamatát, azonban személyesen mindenképpen kötelező a beiratkozás két napján megjelenni, és a gyermek személyes okmányait bemutatni.

Az alábbi linken érik el az online felületet:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

A Beiratkozás általános iskolába (BÁI) menü alatt kezdhetik meg az adatok feltöltését.

Részletes tájékoztató az előzetes, online jelentkezésről itt található:

File Name: BÁI_Szülői-tájékoztató_2022.pdf

A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet alapján a személyes beiratkozás napjai: 2022. április 21-22. (csütörtök és péntek) 8.00- tól 19.00 óráig.

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, a (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcím nyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel-e.

A fentiek okán a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, de az előzetes adatszolgáltatás kapcsán jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik az ügyintézés mindenki számára. Az online előzetes jelentkezés hatására rendkívül gyors és gördülékeny ügyintézés valósulhat meg.

Szükséges dokumentumok a beiratkozáshoz:

  • gyermek személyi igazolványa
  • gyermek lakcímkártyája
  • születési anyakönyvi kivonat
  • gyermek TAJ-kártyája
  • szülő személyi igazolványa

Amennyiben a gyermek rendelkezik Pedagógiai Szakszolgálat által kiadott szakvéleménnyel, kérjük, azt is hozzák magukkal.

File Name: HIRDETMÉNY-az-ált.-isk.-beíratásról_2022-2.pdf

Dobos Andrea

tagintézmény-vezető